Ustaz, Saya nak tengok muka dia pon dah menyampah Ustaz, rasa macam nak ‘santau’ saja biar padan muka?

Ustaz, Saya nak  tengok muka dia pon dah menyampah Ustaz, rasa macam nak ‘santau’ saja biar padan muka?

Lantang juga suara Abang Abu menegaskan yang beliau memang tak boleh nak tengok muka apatah lagi untuk solat berjemaah sekali dengan rakan sepejabatnya itu. Pada solat Zohor pertama itu saya menjadi tanda Tanya apakah yang menjadi punca masalah ini berlaku.

“Kalau saya ada kuasa nak pecat dia, saya dah lama pecat dan buang dari jabatan ini Ustaz. Saya nak datang kerja pon rasa macam datang ke Neraka, tunggu waktu kerja habis baru lega hati saya ustaz- jelas pendirian beliau yang Nampak wajah kebencian terhadap rakan sepejabatnya itu. Saya berteka – teki dalam fikiran mencari  jawapan kepada persoalan ini.

Apakah puncanya ini ikatan ini tersimpul begitu sukar untuk dirungkaikan?

Dalam meneruskan program ini dalam keadaan tegang begini mampu merumitkan keadaan lagi, maka modul yang pertama bagi penyucian dan penjernihan hati kepada seluruh peserta perlua dijalankan dengan segera.

Selesai sahaja modul yang pertama, hujan air mata mencurah- curah dalam dewan tersebut bagai musim tengkujuh, tiba- tiba bingkas berdiri rakan sepejabat yang disebut- sebut oleh Abang Abu tadi yang lebih dikenali sebagai Edi. Dengan air mata bercucuran membasahi pipi beliau, berjalan laju kearah saya di hadapan pentas lantas memeluk saya.

Semua mata yang ada dalam dewan tersebut menumpukan sepenuhnya pandangan kearah kami berdua.

“ Ustaz, kalau Allah tak hadirkan saya dalam program ini hari ini, saya rasa mesti saya akan mati dalam gelumang dosa Ustaz”

Beliau meminta izin untuk tampil kehadapan ini untuk meminta maaf secara terbuka kepada semua rakan – rakan sekerjanya terhadap sikap dan pernuatan belia yang selama ini menimbulkan rasa tidak hati kepada rakan- rakan yang lain.Artikel 3

Ustaz, jika hari ini adalah hari terakhir saya di dunia ini, saya dah maafkan dan redha Ustaz, saya dah maafkan dia Ustaz” – kacamata seorang lelaki bersusuk tubuh agak sasa itu terpaksa juga merelakan air matanya jatuh akibat kekesalan perbuatan yang beliau lakukan selama ini.

“Inilah pertama kali saya menangis dan memeluk dia Ustaz setelah kami bersama – sama berkerja dalam satu jabatan ini lebih 12 Tahun Ustaz.

Begitulah pembaca budiman, kisah luarbiasa bagaimana salah satu formula yang dikongsikan dari program “Bekerja Dari Hati” menunjukkan keajaibannya, Insya Allah. Anda pasti akan terinspirasi dengan pelbagai kisah-kisah dan tips- tips luarbiasa yang akan membantu anda menjawab semua persoalan hidup yang selama ini menghantui anda di dalam program ini.

Selain itu, Insya Allah program ini juga boleh bantu anda dalam menyelesaikan masalah:

  1. Masalah kewangan
  2. Masalah perhubungan
  3. Masalah hati & jiwa
  4. Masalah kesihatan
  5. Masalah kejayaan
  6. Masalah keberkatan hidup

Footer artikel BDH

Porgram ini umpama ‘kamus’ yang bakal membongkarkan satu demi satu formula dan rahsia bagaimana anda boleh memiliki kehidupan yang terbaik di dunia dan akhirat dengan tranformasikan diri menjadi seorang ‘manusia luarbiasa,’ Insya Allah.

Untuk ketahui panduan bagaimana anda boleh menjadi manusia hebat dan luarbiasa, anda boleh layari di laman web ini www.stiq.com.my

P/s: Untuk makluman, kami juga ada menyediakan TAWARAN ISTIMEWA khas untuk anda semperna bulan Ramadhan 2017 dan ianya adalah TERHAD! Cepat-cepat layari laman web ini

 

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sabar ya sudara saudari...

Tinta d,STIQ

Ingin dapatkan artikel penuh ini, cuma lakuakn 2 langkah SANGAT MUDAHHHHHH di bawah ini...