USTAZ, Saya dah letih, saya gagal mencari KEBAHAGIAN, Ini Jawapanya…

“Ustaz saya masih gagal membeli kebahagiaan hidup saya…”

Puan Hajjah dengan mata yang tampak berkaca-kaca. Beliau menyambung, “Saya sudah mendirikan rumah tangga lebih 8 tahun, tetapi masih belum dapat menyambut raya bersama cahaya mata seperti ibu- ibu lain…”

“Hidup saya jadi tak tenteram ustaz apabila sampai satu hari saya terdengar ibu mertua saya bertanyakan suami saya tentang cahaya mata”, sambil air mata berlinangan sesekali mengesat air mata yang jatuh dipipi.

What do you think I should do Ustaz? What does our religion say about this matter?

“Adakah Puan rasa apa yang dimiliki sekarang sudah mencukupi? Sebab dari pemerhatian saya Puan miliki jawatan yang agak tinggi sekarang. “Saya bersyukur Ustaz dengan apa yang ada, cuma hidup saya jadi tertekan apabila disoal tetntang cahaya mata.

Boleh ustaz doakan saya untuk dikurniakan rezeki cahaya mata seorang pon Alhamdulillah dah.

“Puan, saya boleh tolong doakan, tapi doa dan ikhtiar dari puan Allah lebih pandang dan dengar, Puan nak timang cahaya mata bila? – “Inshallah kalau ada rezeki tahun depan…. Sebab  inilah Allah menangguhkan apa yang puan minta, sebab Puan tak yakin dengan apa yang Puan mahu.

“Baiklah puan, jika Puan sudah ada masa dan tarikh yang Puan hajati, saya nak minta Puan buat apa 5 perkara yang saya kongsikan ini…

Selesai program, dengan riak muka yang ceria, Puan Hajjah tersebut bertemu dengan saya sambil tangannya memengang kad nama saya, “ Ustaz nanti kalau saya ada apa- apa perkara saya perlukan bantuan ustaz boleh saya hubungi Ustaz ya?”, balas saya dengan anggukan dan senyuman.

Artikel 2

Akhirnya jawapan dari Tuhan tiba. Pagi raya ketiga tahun berikutnya, sedang saya bersiap untuk menghadiri ke satu rumah terbuka telefon saya bordering, terpapar nombor yang tak pernah saya terima panggilan sebelum ini. Lantas salam diberi dan kedengaran suara seorang lelaki dalam lingkungan 40-an menyapa, “ Ini Ustaz ka? Saya Tuan Haji yang pernah hadir program pada hujung tahun lepas di Alor Setar, kami pernah tampil ke hadapan untuk mendoakan isteri saya dikurniakan rezeki, Ustaz ingat tak?

“Saya nak minta ustaz mai ke rumah saya petang ni ada buat kenduri sikit” – saya mendengar sambil mengiya-iyakan perlawaan sepasang suami isteri tersebut. Dalam hati saya bermain- main pelbagai soalan apa yang bakal diminta doakan lagi pada kali ini.

Setelah sampai dirumah seperti lokasi yang diberikan melalui ‘whatapp’ saya dijemput masuk lantas bersalam dengan tetamu yang telah hadir di majlis tersebut. Dengan senyuman yang melebar Puan Hajjah yang pernah hadir ke program saya pada tahun lepas mendapatkan saya dengan mata berkaca.

“Allah dah jawab permintaan saya kali ni Ustaz!!!” semakin lebat air mata berlinangan dari kaca mata Puan Hajjah tersebut tanpa beliau hiraukan tetamu disekeliling.

“Saya isitqmah buat apa yang Ustaz kongsikan lebih 5 Bulan ini Ustaz, Alhamdulillah Allah bagi apa yang saya minta Ustaz, saya disahkan mengandung 2 Bulan dah Ustaz”

Dari suaranya itu, saya pasti ia adalah suara kegembiraan seorang  bakal ibu yang sudah sembilan tahun mengharap. Petangnya ketika bersembang dengan pasangan suami isteri tersebut, saya dapat rasakan ‘puzzle‘ kebahagiaan yang telah lama menghilang kembali menjelma.

Kata Tuan Haji “Alhamdulillah, semalam saya tidur paling nyenyak. Sembilan tahun Ustaz, something missing dari isteri saya. Semalam saya melihatnya semula. Dia kembali menjadi suri rumahtangga ini. Kopi khas Indonesia yang selama ini tidak pernah dibancuh, semalam saya dapat merasainya semula.

Begitulah pembaca budiman, kisah luarbiasa bagaimana salah satu formula yang dikongsikan dari program “Bekerja Dari Hati” menunjukkan keajaibannya, Insya Allah. Anda pasti akan terinspirasi dengan pelbagai kisah-kisah dan tips- tips luarbiasa yang akan membantu anda menjawab semua persoalan hidup yang selama ini menghantui anda di dalam program ini.

Selain itu, Insya Allah program ini juga boleh bantu anda dalam menyelesaikan masalah:

  1. Masalah kewangan
  2. Masalah perhubungan
  3. Masalah hati & jiwa
  4. Masalah kesihatan
  5. Masalah kejayaan
  6. Masalah keberkatan hidup

Footer artikel BDH

Porgram ini umpama ‘kamus’ yang bakal membongkarkan satu demi satu formula dan rahsia bagaimana anda boleh memiliki kehidupan yang terbaik di dunia dan akhirat dengan tranformasikan diri menjadi seorang ‘manusia luarbiasa,’ Insya Allah.

Untuk ketahui panduan bagaimana anda boleh menjadi manusia hebat dan luarbiasa, anda boleh layari di laman web ini www.stiq.com.my

P/s: Untuk makluman, kami juga ada menyediakan TAWARAN ISTIMEWA khas untuk anda semperna bulan Ramadhan 2017 dan ianya adalah TERHAD!

Cepat-cepat layari laman web ini !

 

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sabar ya sudara saudari...

Tinta d,STIQ

Ingin dapatkan artikel penuh ini, cuma lakuakn 2 langkah SANGAT MUDAHHHHHH di bawah ini...